luni, 19 ianuarie 2009

RATC :D

De când domnul primar a înlocuit vechile troleibuzele şi tramvaiele cu autobuze mult mai încăpătoare, s-a gândit să schimbe şi metoda de "taxare" a călătoriei. Astfel, pe lângă compostoarele care găuresc biletul atunci când este folosit[asta dacă persoana nu merge pe "blat"], a introdus nişte aparate de ştanţat. Pentru acest lucru, a fost nevoie ca vechile bilete să fie înlocuite cu unele noi, care, o dată introduse în aparat, acestea sunt "imprimate" cu numărul maşinii, data şi ora la care a fost introdus. Alături, este un mesaj mare:"Folosiţi cu prioritate aparatele electronice", doar că bătrânii, preferă să introducă biletul în cele vechi pentru că aşa au fost obişnuiţi. Hai că deja v-am plictisit, nu? Aşadar, trec la ideea pe care voiam să o expun. În timp, tineretul [ingenios, ca de fiecare dată], a descoperit faptul că, dacă pulverizezi spray sau parfum pe biletul ştanţat, acesta se şterge... În concluzie mai obţinem un bilet pe care îl băgăm în apartul vechi de compostat (asta pentru că a doua oară nu mai merge ştanţat).
Aşadar, nu ne mai plângem că biletul este 3 lei, ne bucurăm nespus de mult, facem economii. Unii îşi iau ţigări, alţii mănâncă... Că tot e criza asta, sperăm să nu scoată aparatele vechi de compostat...
Spre deosebire de Bucureşti, în Constanţa abonamentele sunt FOARTE scumpe, aşa că, această metodă a devenit una benefică pentru noi. Ceaules şi mulţumim! :D

13 comentarii:

joe spunea...

sa-i ia dracu cu RATC-ul lor cu tot si cu Consiliul lor Judetean cu tot...

Complex de Contradictii spunea...

A te plimba cu mijloacele de transport in comun este egal cu a te manca...Te manaci de nervi te manaci de tot. Si ajungi in stadiul in care nici macar placerile provocate cu mana ta nu mai sunt placeri. pentru ca e naspa..
de ce e naspa
?
nsht
de ce nu ar fi?
si oricum
daca ar fi
nu s-ar mai povesti
deci se povestese ce nu este
deci se minte
si ce te lauzi
?
oricum...
e naspa
ce sa fie naspa
?
nimik
e doar naspa
:|


nu are logica ce am scris
pt k e naspa

andrada spunea...

ce faci, mah? dai din casa? daca citesc controlorii postul tau si ne iau biletele la mirosit?:)))

Anda spunea...

HAHAHAHAHAHA!!!

Astăzi în drum spre liceu, erau controloare. Le-am mirosit de când am intrat [pe ele, nu biletele] şi, am compostat un bilet "parfumat". I l-am dat cu partea portocalie lăsată în jos. Mirosea, ce-i drept, doar că o prinsese pe una de lângă mine şi îi cerea buletinul!

andrada spunea...

norocoasa mica si vaca ce esti:))

Anonim spunea...

Sa va spun parerea mea despre aceste aparate noi de compostat biletele? Ei bine o sa v-o spun! Consider ca au facut o treaba extraordinara introducand acest sistem de taxare. De ce? Pentru ca asa..pustanii si pustoaicele din ziua de azi ca voi sa stie ce inseamna cu adevarat valoarea banilor. Incercati voi sa lucrati si sa faceti si scoala ca altii sa vedeti cum si ce inseamna sa castigi bani. Va dau un exemplu: te urci intr-un tramvai si un baiat sau o fata de 15 maxim 20 de ani este cu nasul pe sus ca "cine e ea". Ea primeste bani de la parinti pentru abonamente, pentru haine, pentru carti, dar nu stie ce inseamna sa castigi bani si sa lupti sa lucrezi. Si pe deasupra, mai e si "nesimtita" cand vine vorba sa o prinda cu biletul compostat de doua ori. Se simte ofensata..(saraca). Dar tot composteaza biletul.Concluzia? Daca va plangeti atat de mult de noul sistem si de pretul "atasat" incercati sa lucrati sa va cumparati o masina. E adevarat e mai confortabil cu masina, pretul MAI MARE dar investitia conteaza!:)

joe spunea...

Anonim...esti controlor?

Complex de Contradictii spunea...

@ Anonim: Pai deaia nu cumapr bilet. pentru ca nu vreau sa dau banii munciti de mine pe o hartie. pentru ce? sa circul in jeg si mizerie?
Ai dreptate, tinerii din categoria "copilul lu mama, sa nu-i liseasca nimic", nu stiu sa aprecieze banii.
Eu personal o sa incep sa cumpar bilet mereu sau sa-mi fac abonametn in momentul in care mi se ofera mijloace de transport in comunn decente.

Anda spunea...

Personal, ma bucur ca le cer parintilor din de in ce mai rar bani pentru bilet datorita acestui lucru. Au si ei o groaza de cheltuieli si ii inteleg. Anonim, tot timpul intelegi anapoda! Acesta nu este un articol de "plangere". Iar esti nepoliticos si se pare ca nu vrei sa te semnezi. Nu-ti asumi responsabilitatea atunci cand faci ceva, spre exemplu cand intri si postezi aici ceva. Vii si bati cu pumnul in piept si faci judecati de valoare. Iti multumesc in numele tuturor!

joe spunea...

cum petitile sunt la moda, click aici

Evergreen spunea...

uuuuuh

abia asteptam o metoda de a-i trage-n piept pe astia de la ratb

:)

joe spunea...

voi vorbiti serios? de'abea acum ati aflat de faza cu parfum pe bilete?

Disi spunea...

hey! alooo! e atat de veche faza incat controloarele deja si-au dat si ele seama :) nu mai merge :)