marți, 16 iunie 2009

Romania, te iubim!

Aşa cum afirma Băsescu zilele astea, avem filosofi, dar persoane calificate pentru munca grea, nu.

Mai e puţin şi intrăm în recesiune. Guvernul nu poate face nimic, Ministerul de Finanţe nu poate plăti salariile şi din iarnă toţi cei care muncesc la stat nu vor mai primi nimic.

Alţii învaţă să devină mari afacerişti, alţii sunt îndrumaţi de părinţi să fure de mici şi să nu obţină nimic cu propriile forte, iar România se duce la fund. Păcat de ţară, poporul ăsta nu ştie să valorifice acest pământ.

Gunoaiele sunt cu grămada prin lacuri, pe jos, pe lângă coşurile de gunoi (eh, am dat pe lângă, mi-e lene să mă ridic să pun la loc). De ce să angajăm pe cineva care să patruleze şi să dea amenzi direct? Păi, nu avem cu ce să-l plătim. Şi dacă statul nu ar mai sta mână întinsă, de la ceva care, de altfel, ar fi bun la economia ţării, şi ar acorda banii de pe amenta supraveghetorului, am mai arunca gunoaie pe jos? Te-ar vâna acesta ca să-şi bage banii(tăi) în buzunar pentru că nu eşti în stare să ţii curat locul în care trăieşti. În fine, dacă se refuză s-ar crea sancţiunile de riguare.

Ar fi o idee, nu? Dar ce contează...

Deja mi-e somn, revin pe mâine...

5 comentarii:

Cristi spunea...

E incredibil ce se intampla in tara asta.Majoritatea populatiei Romaniei arunca vina pe Guvern sau mai stiu eu ce structuri guvernamentale, insa nu Guvernul e vinovat pentru ceea ce se intampla, ei saracii sunt vreo 500 de oameni, restul de 20 de milioane asteapta de la acesti 500 de oameni sa le faca viata mai buna, ciudat nu?Din milioanele astea de oameni, poate doar 5% le pasa de ceea ce se intampla in tara asta si ar dori o schimbare, ei insisi incercand sa schimbe ceva, fara sa astepte de la GUVERN.Poate ar fi bine ca noi sa dam un exemplu celor din jurul nostru, ca vrem sa schimbam mentalitatea asta, care nu duce decat spre colaps.Ne ramane speranta ca in urmatorii 15-20 de anii sa se schimbe ceva in bine, poate copii nostri vor prinde vremuri mai bune.

Complex de Contradictii spunea...

asta e sarcina celor 500 de oameni, sa schimbe in bine tara asta. deia ceilalti 20 de milioane asteapta de la aia 500 sa faca ceva.
Sunt destui care vor sa schimbe si nu sunt bagati in seama....
Romanul sufera de resemnare. A mai suferit odata si nu a fost bine, acum face aceeasi greseala...

Anda spunea...

Let's take atitude ;)

joe spunea...

Mult mai simplu ar fi sa se implementeze un sistem national de monitorizare prin camere video.

De obicei doar hotii se plang de astfel de metode, zicand ca le incalca viata privata. Esti pe strada! Ce faci tu acolo asa de intim si privat? Si daca o faci, tocmai asta e ideea...sa incetezi!

Anda spunea...

Cam greu, tot apare Basescu pe la TV... la Nasu'... dar, na... sa vedem...